אלכסנדרוני בספרות
מפרי עטם של לוחמי ומפקדי החטיבה...
אוֹר בַּזָּלוֹת – הוצאת סער 1991
ספרו הראשון של רס"ן עזי קורן שהיה במשך שנים רבות קצין הקשר במילואים של גדוד 8101.
עם פרוץ מלחמת יום הכיפורים שימשה מפקדת הקבע של חטיבה 3/820 כמפקדת קו רמת הגולן ורכזה,לפחות בשלב הראשון ,ממקום מושבה במחנה יצחק (נפח) , את מאמצי הבלימה בקו זה . הספר מתאר את גיוס החירום של גוף המילואים של החטיבה אל הימ"ח במשטרת ראש פינה כשהעדשה ממוקדת על גדוד 32 . עם ההחלטה לפנות את מחנה נפח נסוגה מפקדת החטיבה מערבה כדי להיערך ולתפוש תחילה את המעברות הצפוניים של הירדן . אחר בלימת הסורים והסגתם בידי אוגדות השריון עלתה החטיבה ושבה ותפשה את מוצבי הקו . הספר מתאר את החלפת כוחות הצנחנים והשריון בקו הדרוס וההתבססות האיטית ,זעומת הכוחות ,לקראת הלוחמה המרוטה מול כוחותיו של גנרל חורף .
אחר הסתגלות קצרה למציאות החדשה מקיימים שני הצבאות מלחמת התשה ארטילרית והספר מתאר את קשייה של זו בנחיתות מספרית מובהקת של צה"ל, שחייבה כושר ספיגה ולימוד "חוקי משחק" . הספר אינו תיעודי מובהק אך הוא דבק ברוח המאורעות ומביא את סיפורו של חייל המילואים הגלילי במערכה שנכפתה עליו , על בסיס מורשת צה"ל שאחר מלחמת ששת הימים .
גִבעוֹת דָאמוּר,שָׁם ...הוצאת גוונים 2010
ספרו השני של רס"ן עזי קורן שהיה במשך שנים רבות קצין הקשר במילואים של גדוד 8101
בתחילת מבצע "שלום הגליל" גויסה חטיבת המילואים שלנו מספר 609 וחשה לתפוש את עמדות החירום שלה בצפון-מרכז רמת הגולן עפ"י פקודת "מצודה" . אחר ימים ספורים , נקראו כוחות החטיבה להצטרף לכוחות אוגדת האם מספר 36 שנעו על ציר החוף הלבנוני לכוון ביירות . גדוד 9203 בפיקוד מפקדת החטיבה ומקצת מן היחידות החטיבתיות השתתפו ,סמוך לכך ,בקרב לייצוב קו הפסקת אש , ליד מנצוריה ,תחת פיקודה של אוגדה 162. הספר עוסק בתיאור חלק זה ואחרים של פעילות החטיבה במסגרת של"ג מתוך מסגרת פעילותו של גדוד 8101 . פרקים אחרים עוסקים בהשתלבות כוחות החטיבה בהחזקת קו הגבול המזרחי , בגיזרת עמיק-ינטה ,ליד סולטן יעקוב ומאוחר יותר בפעילותו של גדוד 8101 בקו החוף ליד זהרני , בינואר 85 , עם המאבק המצולק בטרור השיעי . גם ספר זה מתייחס אל התעסוקה הצבאית , הרחק מן הבית ,דרך נקודת המבט האישית של חייל המילואים הוותיק .
מאבן גבול 14 לכביש ביירות-דמשק – מאת דני בר-שי 1982
אלבום איורים של לוחם סיירת החטיבה דני בר-שי, המתאר את נתיב הסיירת בלבנון במלחמת שלום הגליל (מלחמת לבנון הראשונה) 1982.
דני נהג לשאת עמו פנקס ולצייר גם בתקופות המילואים שקדמו למלחמת של"ג.
איוריו מתארים את הווי הסיירת ואת הדמויות הציוריות שבה.